ГоловнаЕкономікаДержава

Львівська митниця встановила рекорд з розмитнення "євроблях"

За один день на посту "Скнилів" розмитнили 204 автомобілі, з яких 170 - на "евробляхах".

Львівська митниця встановила рекорд з розмитнення "євроблях"
Фото: Checkpoint

13 грудня Львівська митниця зафіксувала абсолютний рекорд кількості розмитнених автомобілів за один робочий день. У підрозділі митного оформлення "Скнилів", що в місті Городок, митники оформили 204 автомобілі, з яких 170 - на "євробляхах".

Раніше в Городку щодня оформляли до 70 машин, повідомляє прес-служба відомства.

Щоб мати можливість оформляти більшу кількість автомобілів, на посту "Скнилів" збільшили кількість співробітників. Також тепер митники працюють у вихідні дні, зазначають у прес-службі.

Спікер Львівської митниці Роман Макар уточнив ZAXID.NET, що після набуття чинності змін до оформлення автомобілів на єврономерах, на Львівській митниці оформили 1422 легкових автомобілі, отримавши понад 80 млн грн митних платежів.

Раніше повідомлялося, що українські водії автомобілів на іноземній реєстрації знайшли спосіб, як обійти необхідність розмитнення транспортних засобів. Для цього вони масово стають на тимчасовий консульський облік при дипустановах України за кордоном.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає суттєве підвищення штрафів за незаконне використання автомобіля на іноземній реєстрації.

Того самого дня було ухвалено закон з новою формулою акцизного податку для розмитнення "євроблях", який буде розраховуватися як множення базової ставки на коефіцієнт двигуна (обсяг/1000) і коефіцієнт віку (кількість повних календарних років). Базова ставка становитиме 50 євро для машин з бензиновим двигуном і 75 євро для дизельних. Для великолітражних автомобілів - 100 євро і 150 євро відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram