ГоловнаЕкономікаБізнес

УЗ відкриє продаж квитків на "новорічні" поїзди наступного тижня

На зимові свята запланували 30 пар додаткових поїздів.

УЗ відкриє продаж квитків на "новорічні" поїзди наступного тижня
Фото: Lb.ua

"Укрзалізниця" планує наступного тижня відкрити продаж квитків на додаткові "новорічні" поїзди. Очікується, що цього року буде перевезено на 7 відсотків більше пасажирів, ніж минулого року.

Про це розповів директор Департаменту з організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів АТ "Укрзалізниця" Олександр Красноштан, повідомляє Укрінформ.

"Цього року ми запланували 30 пар додаткових поїздів, призначених для масових перевезень пасажирів (в новорічно-різдвяний період - ред.). Усього цього року ми плануємо на 7 відсотків перевезти більше пасажирів, ніж у піковий період минулого року... Графіки ми вже фіналізували, зараз розписуємо парк. Думаю, що наступного тижня ми почнемо відкривати ці додаткові поїзди для продажу", - сказав Красноштан.

За його словами, щоб організувати додаткові поїзди на новорічно-різдвяний період, в "Укрзалізниці" була проведена дуже серйозна робота з максимально ефективного використання вагонного парку, змінено деякі маршрути та збільшено кількість рейсів.

"Тобто ми трохи змінюємо маршрути, робимо іноді трохи незручний графік руху, але за рахунок цього можемо зробити так, що поїзд зробить за день не один, а два рейси і перевезе більше людей. Ми йдемо на такі заходи для того, щоб більш ефективно використовувати рухомий склад. Пропозицію ми збільшимо і, відповідно, зменшимо дефіцит квитків", - сказав Красноштан. Нагадаємо, через запуск експреса "Київ-Бориспіль" "Укрзалізниця" не відкривала продаж квитків на новорічні свята, хоча зазвичай проїзні документи можна придбати за місяць до поїздки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram