ГоловнаЕкономікаДержава

Держаудитслужба виявила в "Укравтодорі" порушення на 190 млн гривень

Порушення зафіксовано в усіх без винятку областях.

Держаудитслужба виявила в "Укравтодорі" порушення на 190 млн гривень
Фото: Александр Рудоманов

Державна аудиторська служба виявила порушення на суму 190 млн гривень у ході аудиту діяльності Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор") в 2015-2017 роках.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Контрольними заходами в кожній без винятку обласній Службі автомобільних доріг виявлено фінансові порушення, загальна сума яких становить майже 190 млн гривень, з яких понад 130 млн гривень - порушення, безпосередньо пов'язані з виконанням ремонтно-будівельних робіт", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що аудитом, який проводили у квітні-серпні поточного року, було охоплено близько 60 млрд гривень, з яких майже 35 млрд гривень були свого часу спрямовані обласним Службам автомобільних доріг.

Найбільше порушень зафіксовано в Миколаївській, Волинській, Закарпатській, Луганській, Полтавській та Львівській областях. Здебільшого порушення стосуються неефективного та нераціонального використання коштів, а також неналежного виконання ремонтно-будівельних робіт, завищення вартості виконаних робіт.

Наголошується, що основною причиною допущених порушень є чинна система контролю якості в обласних автодорах.

"Дефекти і недоліки, за даними дослідження дорожніх робіт в 2016-2017 роках державного підприємства "Дорожній контроль якості", пов'язані з недотриманням технології виконання робіт і з використанням неякісних матеріалів", - зазначають у Держаудитслужбі.

Крім того, за окремими інвестиційними проектами на початковому етапі не було вирішено питання придбання земельних ділянок, на яких планувалося будувати автомобільні дороги, не забезпечено вчасної розробки та затвердження проектно-кошторисної документації.

Нагадаємо, 5 вересня Кабінет міністрів перерозподілив кошти на будівництво та реконструкцію автомобільних доріг державного значення за результатами роботи за сім місяців 2018 року.

2019 року Кабінет міністрів має намір збільшити фінансування дорожнього будівництва на 19% до рекордних 56 млрд гривень.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram