ГоловнаЕкономікаБізнес

Fitch сумнівається, що "Нафтогаз" отримає гроші від "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі

НАК впевнений у своїй перемозі.

Fitch сумнівається, що "Нафтогаз" отримає гроші від "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі
Фото: sostav.ru

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло рейтинг майбутнім єврооблігаціям НАК "Нафтогаз України" на рівні "В-".

Рейтинг ґрунтується на декількох припущеннях, серед яких те, що "Нафтогазу" не вдасться стягнути кошти за результатами Стокгольмського арбітражу з "Газпромом", пише "Інтерфакс-Україна".

Сумніви Fitch прокоментував у фейсбуці виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко. Він зазначив, що коли рейтингове агентство, таке як Fitch, пише про свої припущення під час визначення рейтингу емітента, то воно не заперечує можливості тих чи інших подій. "Окрім того, ці припущення зазвичай дещо консервативні, так працюють авторитетні рейтингові агентства", - додав Вітренко.

Він нагадав, що агентство також не вірило, що "Нафтогаз" виграє арбітраж.

"Ми стягнемо з "Газпрому" усі гроші за попереднім рішенням арбітражу. Ми вже стягнули 2,1 млрд у вигляді газу і 18 млн доларів грошима. 2,6 млрд доларів, що залишилися, ми теж спишемо. І ми виграємо новий арбітраж. Наші позовні вимоги вже перевищують 12 млрд доларів", - зазначив Вітренко.

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж виніс рішення за "транзитним" позовом "Нафтогазу" проти "Газпрому", згідно з яким російський газовий монополіст повинен виплатити українській стороні 2,5 млрд доларів компенсації за недопоставлений обсяг транзитного газу. НАК раніше повідомляв, що за кожен день несплати боргу нараховується пеня в сумі понад 0,5 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram