ГоловнаЕкономікаДержава

"Проект бюджету-2019 для МВФ ще не документ", - експерт

Україна, ймовірно, отримає транш тільки наступного року.

"Проект бюджету-2019 для МВФ ще не документ", - експерт
Фото: Дмитрий Алексеенко

Місія Міжнародного валютного фонду розуміє, як можуть змінитися показники українського бюджету-2019 в процесі політичних торгів, тому відмова від виділення траншу виглядає логічною. Таку думку висловив експерт, колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський в коментарі LB.ua.

Відповідаючи на питання, чи правда, що Кабмін не отримає транш МВФ в цьому році, Уманський відповів, що це "логічно і очікувано".

"Чи правда - знають учасники процесу та наближені. Але на правду дуже схоже. Ось чому ЦЕ стало несподіванкою для уряду - не зрозуміло. Бюджетний процес почався, і логічно, що показники зазнають істотних змін в процесі політичних торгів. І Мінфін, як і в минулому році, ці "забаганки" мовчки з'їсть. У Фонді це прекрасно розуміють. Дивно, що не розуміють в уряді", - сказав Уманський.

"Відповідно, "проект бюджету" для них не документ. Та й щодо цього року з бюджетом питання ще відкрите. І щодо газу - домовитися і прийняти рішення не одне і те ж. Разом - три вкрай важливі питання "зависли". Вирішіть їх - тоді й поговоримо", - сказав Уманський.

Нагадаємо, раніше сьогодні ЗМІ опублікували інформацію про те, що Міжнародний валютний фонд готовий розглянути виділення чергового траншу Україні після прийняття державного бюджету на 2019 рік. Місія МВФ, яка два тижні працювала в Києві, увечері 19 вересня покинула Україну. Наразі ні від Фонду, ні від уряду і Національного банку ніяких коментарів за підсумком переговорів немає, а дискусії, які проводилися експертами фонду з представниками української влади, не привели до очікуваного результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram