ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратура затримала керівника ДФС у Вінницькій області

Чиновник зі спільником вимагали від підприємця хабар у розмірі півмільйона гривень.

Правоохоронці затримали керівника підрозділу Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області за підозрою у вимаганні хабара в розмірі 0,5 млн гривень.

Про це написав генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Спільно з департаментом "К" СБУ затримала керівника підрозділу ГУ ДФС у Вінницькій області та його спільника, які вимагали 0,5 млн гривень у бізнесмена", - написав генпрокурор.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган зазначила, що співробітник ДФС спільно з директором однієї з комерційних структур вимагали від керівника підприємства реального сектора економіки хабар за неперешкоджання діяльності підприємства, вирішення питання про закриття кримінального провадження, яке стосується діяльності підприємства.

Чиновники отримали частину хабара в сумі 5 тис. доларів і 48 тис. гривень.

У кримінальному провадженні проведено обшуки, під час яких вилучено грошові кошти, отримані як неправомірну вигоду, також зібрано інші докази, що підтверджують протиправну діяльність.

Підозрюваних затримано, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше стало відомо про обшуки в начальника керівника Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслана Осмоловського. За даними видання INSIDER, причиною обшуків у Осмоловського може бути справа, пов'язана з вимогою хабарів від підприємців, які займаються горіховим бізнесом.

За даними LB.ua, мова не про горіхи, а про морожену рибу в Одеському порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram