ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" і "Газпром" домовилися про зустріч

Український холдинг не згоден на розрив газових контрактів.

"Нафтогаз" і "Газпром" домовилися про зустріч
Фото: vesti-ukr.com

НАК "Нафтогаз України" повідомив про домовленість з російським "Газпромом" про проведення зустрічі до кінця березня.

Як повідомляється у фейсбуці "Нафтогазу", компанія поінформує "Газпром", що не згодна на розрив газових контрактів.

"Крім того, ми надіслали "Газпрому" вимогу про перегляд тарифу. На зустрічі, зрозуміло, буде обговорюватися виконання рішень арбітражу", - цитує прес-служба головного комерційного директора групи "Нафтогаз" Юрія Вітренка.

Таким чином у "Нафтогазі" відреагували на заяву заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва про те, що українська компанія підтвердила готовність почати перемови в рамках процедури розірвання чинних контрактів.

"Сьогодні "Газпром" на свій запит отримав від "Нафтогазу України" підтвердження про готовність почати перемови в рамках процедури розірвання чинних контрактів на постачання і транзит газу", - сказав Медведєв.

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі з російським прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим заявив, що "в поточних умовах уже українська сторона має доводити економічну ефективність і доцільність продовження транзиту газу через територію України". За словами Міллера, "Газпром" готовий вислухати і розглянути такі пропозиції.

Нагадаємо, напередодні в "Газпромі" заявили, що на розірвання контрактів з Україною піде півтора-два роки. Газовий і транзитний контракти між Україною і Росією діють до кінця 2019 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram