ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ передав Світовому банку управління частиною золотовалютних резервів

Це звичайна практика для багатьох країн світу.

НБУ передав Світовому банку управління частиною золотовалютних резервів
Фото: EPA/UPG

Національний банк України передав Світовому банку управління частиною золотовалютних резервів.

Про це повідомив у понеділок на брифінгу заступник голови НБУ Олег Чурій.

"Частина золотовалютних резервів передана в управління Світового банку в розмірі до $1 млрд", - повідомив він. За даними НБУ, Світовий банк управляє резервами 53 країн світу.

У рамках встановлених обмежень визначено перелік високоліквідних інструментів, встановлено обмеження ризику, вимоги до ліквідності і звітності. Передача в управління валютних резервів дозволяє здійснювати операції із ЗВР, аналогічні тим, які проводить Світовий банк для навчання персоналу і набуття необхідного досвіду.

Персонал НБУ отримує можливість дистанційно навчатися в американських університетах і університетах (наприклад CFA).

Світовий банк виступає зовнішнім менеджером частини резервів, надає консультаційні послуги, надає НБУ доступ до результатів своїх економічних досліджень, організовує періодичні семінари з управління резервами.

Еталон операцій - US Treasury Index.

Нагадаємо, що міжнародні резерви України на 1 січня 2018 року становили 18 808 450 000 доларів США (в еквіваленті). За рік вони зросли на 21%, в основному завдяки надходженню фінансування від Міжнародного валютного фонду на рівні близько 1 млрд доларів, а також придбання Національним банком на тлі сприятливої ситуації на валютному ринку 1,3 млрд доларів під час проведення валютних інтервенцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram