ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" поставив в ОРДЛО 1,5 мільярда кубометрів газу, - звіт

Україна припинила закупівлі російського газу в листопаді 2015 року.

"Газпром" поставив в ОРДЛО 1,5 мільярда кубометрів газу, - звіт
Фото: EPA/UPG

Російський газовий монополіст "Газпром" заявив, що з початку року поставив на окупований Донбас 1,5 мільярда кубометрів газу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на звіт "Газпрому" за третій квартал 2017 року. У документі в розділі поставок до країн СНД зазначено, що в Україну поставлено 1,575 млрд кубометрів природного газу, при тому що "Нафтогаз України" припинив закупівлі російського газу ще в листопаді 2015 року.

Раніше, 24 жовтня, голова правління національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз" Андрій Коболєв повідомив, що Стокгольмський арбітраж у рамках розгляду спору між "Нафтогазом" і "Газпромом" за контрактом на купівлю газу до кінця листопада цього року прийме рішення з приводу оплати поставок газу на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, з листопада 2015 року "Нафтогаз" припинив закупівлю газу в "Газпрому" і перейшов на імпортні поставки з країн ЄС. Ще до цього Росія почала постачати газ на окупований Донбас.

У червні голова "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що "Газпром" поставив в ОРДЛО газ в обсязі 5,46 мільярда кубометрів на суму більш ніж 1 мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram