ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський і Боголюбов поки що не виконали зобов'язання щодо Приватбанку, - Данилюк

"На цей час зобов'язання не виконані. Але переговори ще тривають".

Коломойський і Боголюбов поки що не виконали зобов'язання щодо Приватбанку, - Данилюк
Фото: Сергей Нужненко

Колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов ще не виконали свої зобов'язання з донесення застав, при тому що відведений державою термін завершується трохи більше ніж через добу.

Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" на 24 каналі сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Акціонери банку на той час взяли на себе зобов'язання провести реструктуризацію кредитного портфеля, який пов'язаний з ними протягом шести місяців, тобто до 1 липня. Цей термін зараз завершується. На останній стадії, щоб прискорити процеси Приватбанк залучив радника [Rothschild], щоб максимально знайти можливості для вирішення цієї проблеми. Зараз переговори завершуються. І за результатами буде приймати відповідне рішення", - наголосив міністр.

"На цей час зобов'язання не виконані. Але переговори ще тривають", - сказав він.

При цьому Данилюк закликав не робити поспішних висновків до завершення переговорів.

"Радник проводить переговори. Я чекаю позиції від цих радників, і після цього будемо приймати рішення", - сказав він.

Наслідки невиконання зобов'язань передбачені законом, наголосив він. У Кримінальному кодексі є стаття 218-1 про доведення банку до неплатоспроможності. Максимальна санкція - позбавлення волі на термін до 5 років.

При цьому міністр наголосив, що на платоспроможність банку бездіяльність Коломойського і Боголюбова не вплине, оскільки його докапіталізувала держава.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники довели його до неплатоспроможності. Міністерство фінансів і Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

Під час переговорів про націоналізацію Приватбанку уряд погодився реструктуризувати кредити Коломойського і Боголюбова на 10 років з поквартальною виплатою відсотків. При цьому до 1 липня 2017 року колишні акціонери повинні донести застави за цими кредитами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram