ГоловнаЕкономікаДержава

Україна підтвердила консультації з Росією в рамках СОТ

Вимога РФ провести консультації в рамках СОТ - спроба тиску на Україну.

Україна підтвердила консультації з Росією в рамках СОТ
Фото: ictsd.org

Україна 29 травня 2017 року прийняла запит про готовність до проведення консультацій з Російською Федерацією в рамках Світової організації торгівлі, повідомляє прес-центр Мінекономрозвитку.

"Україна прийняла запит про готовність до проведення консультацій з РФ, діючи відповідно до норм, принципів і зобов'язань, узятих нею при вступі в СОТ", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що 19 травня 2017 року Україна отримала офіційну вимогу від РФ на проведення консультацій у рамках механізму врегулювання суперечок СОТ у зв'язку з, як заявлено Росією, "постійною практикою торгових обмежень".

"Росія застосовує практику постійних обмежень законних прав і інтересів України, зокрема продовжуючи введення цілеспрямованої торговельної агресії проти України. Вимога Росії про проведення консультацій у рамках СОТ є черговим кроком економічного, торгового і правового тиску на Україну", - зазначають у Мінекономрозвитку.

Згідно з повідомленням, міністерство спільно з іншими зацікавленими державними органами уважно аналізує і обробляє вимогу РФ, а також заходи, які оскаржуються в ній.

У міністерстві зазначили, що протягом останніх двох років Україна оскаржила в СОТ неправомірність введення РФ обмежень на імпорт залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання українського виробництва, а також у зв'язку з обмеженням транзиту з території України через територію Російської Федерації в треті країни.

Нагадаємо, Росія поскаржилася у Світову організацію торгівлі на українські санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram