ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян проти підвищення тарифів на залізничні перевезення без консультацій з бізнесом

Рішення про підвищення тарифів ще під питанням.

Омелян проти підвищення тарифів на залізничні перевезення без консультацій з бізнесом
Фото: Макс Требухов

Кошти від підвищення тарифів "Укрзалізницею" на вантажні залізничні перевезення не повинні зникати в нікуди, як це сталося минулого року. Крім того, будь-яке зростання тарифів необхідно ретельно обговорювати з бізнесом. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі телеканалу Україна.

"Я вважаю, що будь-яке підвищення без детальних консультацій з бізнесом, без детального роз'яснення, для чого потрібні і куди будуть спрямовані кошти... якщо це буде, як ми хотіли, що "Укрзалізниця" є локомотивом української економіки й оживляє економіку за рахунок додаткового тарифного допінгу - це можливий варіант. Коли ж ці гроші просто зникають у нікуди, як це сталося минулого року, то це просто неприпустимо", - заявив міністр.

Також Омелян заявив, що рішення про підвищення тарифів ще під питанням.

"Повинна бути нормальна дискусія. Я вважаю, що бізнес заслуговує нормального ставлення з боку влади, я буду всіляко це підтримувати. І після цієї дискусії ми спільно повинні вирішити, яким буде підвищення, і чи буде воно взагалі", - заявив Омелян.

Як повідомляли раніше "Укрзалізниця" підготувала новий фінансовий план на 2017 рік, який передбачає, зокрема, підвищення тарифів на вантажні перевезення на 22,5% з червня. Свою незгоду з цим наміром висловили промисловці, вказавши, що саме на їхні плечі ляже фінансове навантаження, яке скоротить обсяг перевезень і в підсумку призведе до зниження податкових надходжень в економіку України.

Крім того, УЗ за останні роки вже неодноразово підвищувала тарифи на вантажні залізничні перевезення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram