ГоловнаЕкономікаДержава

Китай прокредитує будівництво моста в Кременчуці на $300 млн

Мостовий перехід будуватиме китайська компанія.

Китай прокредитує будівництво моста в Кременчуці на $300 млн
Фото: anhor.uz

Ексімбанк Китаю виділить 300 млн доларів кредиту на будівництво моста в Кременчуці. Роботи проведе китайська China Road and Bridge Corporation.

Про це повідомляють на сайті Мінінфраструктури з посиланням на результати зустрічі заступник міністра Віктора Довганя з представниками міністерства транспорту КНР і китайськими інвестиційними компаніями в Пекіні.

Були обговорені три пріоритетні для України інфраструктурні проекти: "Повітряний експрес", міст у Кременчуці і концесія залізничного поромного комплексу в порту "Чорноморськ".

Повідомляють також, що державна China Railway Company розглядає можливість інвестування в модернізацію і виробництво електричних локомотивів на виробничих площах "Укрзалізниці".

Нагадаємо, Укравтодор і китайська China Road and Bridge Corporation (CRBC) 21 березня підписали меморандум про співпрацю у сфері проектування та фінансування будівництва автомобільної дороги М-22/Е-584 Полтава-Олександрія на ділянці об'їзду Кременчука з мостовим переходом через Дніпро.

У рамках візиту урядової делегації до Китаю досягнуто також домовленості про те, що CRBC проведе реконструкцію Шулявського шляхопроводу в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram