ГоловнаЕкономікаФінанси

Укрсоцбанк призупинив прийом валюти у банкоматах через шахраїв

Вони знайшли спосіб перехитрити систему розпізнавання підробок.

Укрсоцбанк призупинив прийом валюти у банкоматах через шахраїв
Фото: facebook.com/tamara.savoschenko

Укрсоцбанк (колишній Unicredit) зіткнувся з новим видом валютного шахрайства. Про це повідомила голова правління банку Тамара Савощенко у фейсбуці.

"У наших банкоматах з опцією прийому готівки почали з'являтися склеєні фальшиві доларові банкноти. Оскільки частини такої купюри - це шматочки справжньої і на них є всі захисні елементи, наші банкомати сприймають їх як звичайні купюри. Ми вже почали роботу над вдосконаленням банкоматів в частині розпізнавання таких підробок, але до моменту завершення необхідних доробок опцію прийому валюти через банкомати змушені тимчасово відключити", - написала вона.

Фото: facebook.com/tamara.savoschenko

На час призупинення дії клієнти банку можуть поповнити свій валютний рахунок через каси відділень.

Нагадаємо, що Укрсоцбанк змінив власника. Установа перейшла під контроль люксембурзької ABH Holdings S. A., якій також належить український Альфа-банк. Колишні італійські акціонери Укрсоцбанку - UniCredit Group - в обмін отримали міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Укрсоцбанк входить до десятки найбільших банків України за розміром активів. На 1 січня 2017 року вони становили 41,8 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram