ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін розпорядився продати ЗАлК і "Турбоатом"

Уряд знайшов активи, які можна приватизувати замість ОПЗ.

Кабмін розпорядився продати ЗАлК і "Турбоатом"
Фото: Віталій Сидоренко

Кабінет Міністрів 28 грудня включив в список на приватизацію 68% акцій ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" (ЗАлК) і 75% харківського ПАТ "Турбоатом".

Про це йдеться в розпорядженні №1057.

Цей документ затверджує плани розміщення акцій, які передбачають продаж цих пакетів на аукціоні в термін до 30 листопада 2017 року.

Спеціалізація "Турбоатома" - турбіни для теплових і атомних електростанцій, гідравлічні турбіни для гідроелектростанцій, газові турбіни для теплових електростанцій, парогазового устаткування і т. ін.

ЗАлК є єдиним виробником алюмінію в Україні. Його націоналізовано в 2015 році, але колишній власник - російський олігарх Олег Дерипаска - намагається оскаржити це рішення України в міжнародному арбітражі.

Також планується продати 99,99% акцій калуського ВАТ "Оріана", 22,6% акцій ПАТ з газопостачання та газифікації "Коростишівгаз", 50% нововолинського ВАТ "Оснастка", 57% ПАТ "Львівський завод "Автонавантажувач", 26% івано-франківського "Автоливмаш" і 31% ПАТ "Кам'янець-Подільськсільмаш".

Нагадаємо, що в 2016 році Фонд державного майна двічі спробував приватизувати Одеський припортовий завод і двічі не зміг цього зробити. В результаті підприємство буде зупинено, а його цілісний майновий комплекс - здано в оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram