ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр інфраструктури представив нового главу "Укравтодору"

Поляк Славомір Новак повинен побудувати в Україні хороші дороги.

Володимир Омелян (праворуч) і Славомір Новак
Фото: Олександр Рудоманов
Володимир Омелян (праворуч) і Славомір Новак

У понеділок, 24 жовтня, міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу офіційно представив нового голову "Укравтодору" Славоміра Новака. Про це повідомляє кореспондент LB.ua

За словами міністра, перед Новаком, який раніше був міністром транспорту в Польщі, поставлено завдання створити в Україні якісні та безпечні дороги. "На дорогах гинуть тисячі людей щодня. Ми повинні переламати це і зробити так, щоб дороги були не тільки комфортними, а й безпечними", - заявив Омелян.

Новак, зі свого боку, розповів, що перебуватиме в Україні лише в робочі дні, на вихідні він збирається відлітати до рідного Гданська. "Я буду жити тут з понеділка по п'ятницю, щоп'ятниці я буду їхати в рідне місто Гданськ, але я думаю, що моя сім'я теж приїде до Києва. Добре що WizzAir тепер літає з Києва до Гданська", - розповів він журналістам.

Нова також додав, що головна турбота "Укравтодору" на початках - це підготовка українських доріг до зими.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабінет Міністрів призначив виконувачем обов'язки голови Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" екс-міністра транспорту Польщі Славоміра Новака. Новак керував Міністерством транспорту Польщі у 2011-2013 роках, до цього очолював виборчий штаб кандидата в президенти Польщі Броніслава Коморовського, був членом Сейму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram