ГоловнаЕкономікаБізнес

Президент і прем'єр повинні допомогти Україні в антидемпінговому розслідуванні ЄС проти української сталі, - Галасюк

Економіці країни загрожують втрати - приблизно 700 млн дол. на рік.

Президент і прем'єр повинні допомогти Україні в антидемпінговому розслідуванні ЄС проти української сталі, - Галасюк
Виктор Галасюк
Фото: liashko.ua

ЄС проводить антидемпінгове розслідування проти української сталі, втрати для України можуть становити 700 млн дол., заявив на своїй сторінці в Facebook голова комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва, народний депутат Віктор Галасюк.

"Це перше в історії антидемпінгове розслідування ЄС проти української сталі, раніше в ЄС вводили обмеження на українські труби і канати. Нове антидемпінгове розслідування загрожує Україні втратою ринку на суму 700 млн доларів США в рік і, відповідно, майже 2% усього товарного експорту! Це не тільки ослаблення конкурентних позицій української промисловості, а й суттєва загроза курсу гривні та стабільності цін", - цитує нардепа 112 канал.

Галасюк закликав керівництво країни до вирішення ситуації: "Закликаю президента України, прем'єр-міністра... і МЗС негайно втрутитися в цю ситуацію і докласти всіх дипломатичних зусиль на політичному рівні для захисту вітчизняної металургійної галузі, яка сьогодні становить чверть промисловості, генерує 25% товарного експорту країни і забезпечує роботою понад 250 тис. українців".

Із закликом до влади про державну підтримку вітчизняних товаровиробників на світових ринках звернувся і співголова фракції "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул.

"Українська влада повинна активізувати свою участь у цьому процесі. Якщо Європейська комісія прийме рішення про застосування антидемпінгових санкцій щодо української металургії, це загрожує великими проблемами для країни. Наголошу - від цього рішення залежать не тільки надходження в бюджет, а й багато в чому життя таких міст, як Маріуполь, Запоріжжя, Кривий Ріг та інших промислових центрів", - сказав Вілкул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram