ГоловнаЕкономікаДержава

Ложкін розраховує залучити в Україну $3-5 млрд інвестицій у 2017 році

Секретар Нацради впевнений, що потрібно змінювати ставлення до інвесторів по всій вертикалі влади.

Ложкін розраховує залучити в Україну $3-5 млрд інвестицій у 2017 році
Фото: www.057.ua

Національна інвестиційний рада у 2017 році зможе залучити в Україну інвестиції на суму $3-5 млрд.

Про це написав секретар Національної інвестиційної ради Борис Ложкін на своїй сторінці у Facebook.

"Я розраховую, що вже в наступному році Національній інвестраді вдасться реалізувати кілька серйозних інституційних ініціатив, а також залучити $3-5 млрд. Потенціал і можливості для гарного старту у нас є", - написав Ложкін.

Як зазначив Ложкін, тільки значний обсяг іноземного капіталу забезпечить "необхідне нам багаторічне збільшення ВВП у 6,5-9% в рік". Однак, підкреслив у своєму повідомленні секретар Національної інвестради, "Україна зараз не може запропонувати готові інвестиційні проекти, у які можна було б вкласти, наприклад, $5-10 млрд".

Як один з інструментів створення сприятливого інвестиційного клімату в Україні Ложкін запропонував впровадження практики підписання прямих договорів між владою і великими інвесторами. "Такий індивідуальний підхід держави до інвесторів і в Україні міг би серйозно змінити їхнє ставлення до нашої країни", - зазначив він у своєму повідомленні.

Як відомо, президент Петро Порошенко 29 серпня оголосив про відставку Бориса Ложкіна з посади голови АП. Ложкін залишиться в команді Порошенка, очоливши Національну інвестиційну раду - консультативно-дорадчий орган при Президенті, який створений в 2014 році замість Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. Він також буде радником Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram