ГоловнаЕкономікаБізнес

ММК ім. Ілліча інвестує $150 млн у нове екологічне обладнання

Уміст пилу в газах нової машини буде набагато нижчим від європейських екологічних норм.

ММК ім. Ілліча інвестує $150 млн у нове екологічне обладнання
Фото: segodnya.ua

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча почав будівництво машини безперервного лиття заготовки (МБЛЗ) №4.

Про це пише "Обозреватель" з посиланням на прес-службу "Метінвесту".

Загальні інвестиції в проект становитимуть понад $150 млн.

Повідомляють, що нова двоструменева машина буде виробляти

за рік 2,5 млн тонн литих слябів преміум-сегменту для подальшої прокатки на стані "1700". Перехід у преміум-сегмент стане можливим завдяки застосуванню інноваційних технологічних рішень, впровадженню третього рівня системи автоматизованого управління технологічним процесом, а також нової для ММК ім. Ілліча технології позапічкової обробки на установці піч-ківш.

За словами генерального директора "Метінвесту" Юрія Риженкова, одна з причин, через яку компанія взялася за новий проект, - конкуренція на світових ринках сталі.

"Не дивлячись на те, що останні два роки група "Метінвест" працює в умовах бойових дій і важкої економічної кризи, ми продовжуємо виконання інвестиційної програми. В умовах, коли конкуренція на ринку металу зростає, ми не можемо дозволити собі відмовитися від проектів розвитку. Модернізуємо виробництво, збільшуємо його ефективність, підвищуємо екологічність. Тільки так ми можемо утримувати свої позиції на світових ринках", - заявив топ-менеджер.

Реалізація проекту поліпшить екологічну ситуацію в місті.

"Після запуску нового обладнання заплановано вивести з експлуатації ділянку розливання сталі в злитки і закрити обтискове відділення. Вміст пилу в димових газах МБЛЗ після очищення становитиме щонайбільше 12 мг/куб. м, тоді як українська норма - до 50 мг/куб. м і європейська - до 30 мг/куб. м. Усі співробітники закритих цехів будуть працевлаштовані на об'єктах нового комплексу або в інших підрозділах комбінату", - йдеться в релізі "Метінвесту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram