ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" подасть до Стокгольмського арбітражу дані про порушення "Газпромом" умов транзиту в липні

Слухання заплановані на кінець листопада.

"Нафтогаз" подасть до Стокгольмського арбітражу дані про порушення "Газпромом" умов транзиту в липні
Фото: zn.ua

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України"  має намір 26 серпня подати до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма (Швеція) свої відомості про факти порушення компанією "Газпром" (Росія) умов транзитного контракту, зокрема, зниження тиску на прикордонних газовимірювальних станціях до рівня нижче передбаченого контрактними зобов'язаннями, які мали місце в липні 2016 року.

Про це голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив у ефірі "5 каналу".

"До цього (подання відомостей про порушення контракту з боку "Газпрому") дійде 26 серпня цього року, коли НАК "Нафтогаз" буде подавати так звану останню подачу переліку всіх інформаційних матеріалів для арбітражу за нашим позовом щодо транзиту природного газу. Це останній момент, коли ми можемо подати матеріали, звичайно, ці дані будуть включені сюди. Наші юристи вже працюють над цим", - сказав Коболєв.

За словами голови правління НАК "Нафтогаз України", слухання в Арбітражі з цієї справи (транзитного контракту) заплановані на кінець листопада.

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про невиконання "Газпромом" контрактних умов через зниження їм тиску на вході в ГТС України. За його словами, Росія хоче зробити все можливе, щоб довести європейським партнерам, що Україна не може бути транзитною країною.

У червні "Газпром" скаржився на дорожнечу транзиту через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram