ГоловнаЕкономікаБізнес

Дубневич: промисловість не повинна бути дійною коровою для "Укрзалізниці"

Депутат закликав компанію вирішити проблему з "пляшковим горлечком" біля Маріуполя.

Дубневич: промисловість не повинна бути дійною коровою для "Укрзалізниці"
Фото: vgolos.com.ua

Компанія "Укрзалізниця" має всі можливості до 1 листопада вирішити проблему вантажоперевезень і збільшити пропускну здатність на ділянках Хлібодарівка - Зачатівка і Зачатівка - Комиш-Зоря до 27-30 пар поїздів на добу.

Про це заявив голова транспортного комітету Верховної Ради Ярослав Дубневич на виїзному засіданні комітету в Маріуполі, повідомляє УНН.

"Промисловість - це не дійна корова для "Укрзалізниці". Хоче "Укрзалізниця" заробляти гроші - будь ласка, надайте вчасно послуги, перевозьте вантажі, отримуйте за це плату. "Укрзалізниця" - самодостатня господарська структура. Сильна і потужна. Залізниця має всі можливості, щоб до листопада зняти проблему вантажних перевезень і збільшити пропускну здатність Камиш-Зорі до 27-30 пар поїздів на добу. Півроку проблема не вирішується, а можна зробити в стислі терміни за мінімальні кошти. Дорога каже, не вистачає вагонів. Але в нас 10-11 днів оборотність вагонів, а норма - 4-5. Елементарно порядок треба навести", - сказав Дубневич.

Нагадаємо, обмеження пропускної здатності залізничного перегону Комиш-Зоря - Волноваха, єдиного залізничного шляху, що з'єднує Маріуполь з рештою України, призводить до перебоїв постачання сировини на маріупольські металургійні комбінати імені Ілліча та "Азовсталь", які змушені скорочувати виробництво. Україна при цьому втрачає валютну виручку і відрахування в бюджет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram