ГоловнаЕкономікаБізнес

Tetra Pak закриває фабрику в Україні

У компанії надлишок виробничих потужностей.

Tetra Pak закриває фабрику в Україні
Фото: tetrapak.com

Шведська компанія Tetra Pak наприкінці 2016 року закриє фабрику з виробництва упаковки в Києві, яка існує з 1992 року.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", рішення ухвалено через надлишок потужностей Tetra Pak у Європі. Фабрика в Києві не оснащена для виробництва тих видів пакувального матеріалу, на який зростає попит клієнтів, а низьке завантаження підприємства робить його модернізацію економічно невиправданою.

При цьому наголошують, що Tetra Pak не припиняє діяльність в Україні. Вона планує зберегти понад 50 працівників у відділах продажу, маркетингу і технічного обслуговування. "В Україні залишається віддана і мотивована команда, яка продовжить підтримувати наших клієнтів у розвитку і зростанні їхнього бізнесу. Ми віримо у відновлення української економіки і довгостроковий успіх наших клієнтів в Україні", - цитує прес-служба компанії Уроша Кепіца Уроша Кепіца, керуючого директора, відповідального за діяльність компанії в Україні.

Завод "Тетра Пак Україна", дочірнє підприємство Tetra Pak, працює на українському ринку пакувальних матеріалів для харчової промисловості України з 1992 року.

Компанія Tetra Pak є одним зі світових лідерів у сфері рішень для переробки й упаковки харчових продуктів, входить до міжнародної групи компаній Tetra Laval і працює більш ніж у 170 країнах світу. Має 37 заводів для виробництва пакувального матеріалу, випускаючи щорічно близько 180 млрд упаковок і продаючи їх на 10 млрд євро. Більш ніж 23 тис. співробітників працюють у підрозділах компанії, представлених у понад 80 країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram