ГоловнаЕкономікаДержава

Резніченко розповів про прогрес у ремонті доріг у Дніпропетровській області

Відремонтовано вже третину комунальних доріг, запланованих на цей рік.

Резніченко розповів про прогрес у ремонті доріг у Дніпропетровській області
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

У Дніпропетровській області вже відремонтовано майже третину доріг, запланованих до ремонту за рахунок коштів обласного бюджету.

Про це повідомив голова ДніпрОДА Валентин Резніченко.

"Основна вимога до всіх підрядників Дніпропетровщини - якість. Саме тому цього року роботи почали з аналізу доріг, відремонтованих у 2015 році. Результат - підрядники повторно відремонтували 14 вулиць, де спеціальна комісія виявила недоліки. У цьому році зобов'язали дорожників щодня звітувати про роботу на дорогах - всі фотозвіти щодня на сайті облдержадміністрації. На сайті openbudget.dp.gov.ua - плани дорожніх ремонтів, терміни, назви компаній, які їх виконують. Жителі регіону повинні знати, куди йдуть кошти обласного бюджету. Це наша принципова позиція", - цитує Резніченка прес-служба ОДА.

Загалом по регіону планують відремонтувати 2,8 млн кв. метрів доріг. На це з бюджетів регіону всіх рівнів буде виділено 1,5 мільярда гривень. У тому числі область хоче відремонтувати понад 150 комунальних доріг у різних містах і районах області. На це в обласному бюджеті заплановано 400 мільйонів гривень. Капітальні ремонти доріг Дніпропетровщини за кошти обласного бюджету розпочали наприкінці квітня.

"Ми зробили акцент на капітальному ремонті доріг. Для того щоб кожен рік ремонтувати нові вулиці, а не повертатися до тих самих, як це було раніше після ямкових ремонтів. Так, за кілька років можна привести в порядок основні вулиці міст і районів", - зазначив Резніченко.

Проблемними залишаються міжміські дороги і траси державного значення, що перебувають на балансі Служби автомобільних доріг України. Найбільше скарг на Криворізький і Нікопольський напрямки. Зараз вона проводить лише аварійний ямковий ремонт, капітальний ремонт криворізької траси ще не розпочато. ОДА закликає САД якомога швидше приступити до ремонтів міжміських доріг місцевого значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram