ГоловнаЕкономікаБізнес

Митники мусять попереджати компанії про включення у список ризикованих, - експерт

Митники мусять попереджати компанії про включення у список ризикованих, - експерт

Державна фіскальна служба мусить попереджати компанії про встановлення ризику і представники бізнесу зможуть зрозуміти, з якими складнощами вони зіткнутися під час митного оформлення.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Еспресо" розповіла голова ГО "Митний контроль" Інна Біленко.

За її словами, керівництво компаній має розуміти, що призвело до потрапляння у списки ризику - чи його працівники неякісно виконують свою роботу, чи компанія дійсно вчиняє дії, що тягнуть за собою порушення.

Крім того, на думку Біленко, треба зробити онлайн-сервіс, у якому буде присутня інформація про компанії, що порушили митні правила, незважаючи на попередження про внесення їх до списку ризикових.

"Кожен представник бізнесу матиме можливість перевірити свого партнера за критерієм ризикованості - бачити, коли компанія отримувала повідомлення про застосування ризиків, і не дивлячись на попередження, порушила митні правила, чим зіпсувала свою репутацію. Інформація знаходитиметься у вільному доступі - сервіс дає можливість перевірки партнера як українськими так і зарубіжними компаніями", - зазначила голова ГО "Митний контроль" Інна Біленко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram