ГоловнаЕкономікаФінанси

Власник мережі MOYO хоче викупити колишній Банк Кіпру

Андрій Дегода разом з партнерами отримали дозвіл в АМКУ.

Власник мережі MOYO хоче викупити колишній Банк Кіпру
Фото: finstaff.com.ua

Власник торгової мережі MOYO Андрій Дегода хоче викупити Неос Банк (колишній Банк Кіпру), який зараз контролюється росіянами Михайлом Фрідманом, Германом Ханом, Олексієм Кузмічовим і Петром Авеном.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на свої джерела.

У квітні Андрій Дегода, Сергій Артюх та Леонід Стольніков отримали дозвіл в Антимонопольному комітеті на придбання більш як 50% акцій Неос Банку. Операцію має узгодити Національний банк.

Артюх та Стольніков разом із Дегодою є співзасновниками компанії "Євротермінал". "Євротермінал" є інвестором будівництва на території Одеси мультимодального логістичного комплексу "Сухий порт" і великим логістичним оператором.

Андрій Дегода разом з братом Олександром Дегодою контролюють IT-дистрибутора ERC, який у роздробі представлений брендом MOYO.

Нагадаємо, у квітні 2014 року Неос Банк купила кіпрська компанія ABH Ukraine Limited (акціонер Альфа-банку). Того ж року було оголошено, що банк виставлено на продаж.

Влітку 2015 року придбати його спробував колишній власник банку "Форум" Леонід Юрушев, але угоду не погодили в Нацбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram