ГоловнаЕкономікаБізнес

Корисні функції і режими в камерах GoPro - "Фокстрот" Новости компаний

У налаштуваннях камер GoPro ховається безліч цікавих функцій, які розширюють можливості зйомки й обробки відео, відзначають фахівці "Фокстрот". Навіщо потрібні режими ProTune, HiLight Tags, Time Lapse і QuickCapture - дізнайтеся в цьому огляді.

Режим ProTune

Спортивна екшн-камера з активним з'єднанням ProTune записує відео з меншим стисненням. Режим дозволяє зберегти деталі зображення, які губляться при недостатньому освітленні. Покращена деталізація досягається за рахунок зміни динамічного діапазону, збільшення потоку до 35 Мбіт/с і зниження частоти кадрів до 24 к/с.

Відео знімається з більш низькими параметрами яскравості, різкості та кольоровості, які можна відкоригувати в спеціальній програмі GoPro Studio або за допомогою іншого професійного софта для відеомонтажу. Зняті ролики з кадровим діапазоном 24 к/с можна переглядати на широкоекранному телевізорі без зміни частоти кадрів.

Моделі екшн-камер GoPro з підтримкою режиму ProTune: HERO3 (Black & Silver edition), HERO3 + Black, HERO4.

Функція HiLight Tags

У процесі зйомки можна відзначити найцікавіші моменти одним натисканням кнопки. У такому режимі легко відшукати необхідні відрізки відео, які можуть використовуватися для створення кліпів у GoPro Studio. Ставити мітки можна трьома способами - натисканням кнопки налаштувань на екшн-камері, на пульті ДУ Smart Remote або на екрані смартфона (в програмі GoPro App). Зазначені кадри можна конвертувати окремо за допомогою функції In/Out.

Функцію HiLight Tags підтримує камера GoPro 4 (Black & Silver edition).

Режим Time Lapse Video

Камера робить серію знімків статичних об'єктів із заданими часовими інтервалами. Зняті кадри автоматично склеюються в один відеоролик. Функція таймлапс дозволяє відобразити зміни, що відбуваються з об'єктом за певний відрізок часу. Для створення якісних роликів необхідно вибрати оптимальний ракурс, зафіксувати камеру на штативі, налаштувати режим покадрової зйомки і натиснути на затвор камери.

Користувач вибирає інтервали між кадрами (7 варіантів від 0,5 до 60 секунд) і роздільну здатність зображення (2,7К або 4К). Тривалість зйомки обмежується зарядом батареї і ємністю карти пам'яті. Отримані фото конвертуються в відео одним натисненням кнопки. Для редагування ролика можна використовувати тонкі налаштування параметрів, які доступні в додатку GoPro App.

Режим зйомки Time Lapse підтримують усі моделі камер GoPro.

Функція QuickCapture

Після увімкнення режиму управління процесом зйомки суттєво спрощується. Коротке натискання кнопки спуску затвора запускає процес зйомки відео. Двосекундне утримання кнопки дозволяє почати зйомку в режимі Time Lapse. Зупинка процесу запису також здійснюється натисканням кнопки.

Дізнайтеся докладніше про можливості камер GoPro на сайті інтернет-магазину "Фокстрот".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram