ГоловнаЕкономікаФінанси

У Києві накрили конвертцентр з оборотом 4 млрд гривень

Вилучено майже 10 млн гривень.

Податкова міліція спільно з Генеральною прокуратурою ліквідували в Києві один з найбільших за останній час конвертаційних центрів. Його загальний оборот за час роботи склав близько 4,1 мільярда гривень, що дозволило зловмисникам сформувати незаконний податковий кредит на 246 мільйонів гривень.

Про це повідомив у своєму Фейсбуці зам голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

Встановлені фірми-вигодонабувачі від незаконної діяльності. Вони розташовувалися в Києві, а також Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях.

Схема діяльності була стандартною. Учасники центру зареєстрували низку транзитно-конвертаційних підприємств. На їх рахунки надходили безготівкові кошти від підприємств реального сектора економіки нібито за надані послуги. Це дозволяло учасникам конвертцентру формувати незаконний податковий кредит. Ціна таких послуг коливалася і становила 4-6% за операції без ПДВ і 8-10% за операції з ПДВ.

Вчора податківці провели обшук у машині, якою користувався організатор незаконної схеми. В результаті було знайдено та вилучено понад 315 тисяч доларів і майже 1,4 мільйона гривень. Загальна сума вилученої готівки в гривневому еквіваленті становить понад 9,5 мільйона.

Крім того, був знайдений пістолет «Форт-17-Р» та боєприпаси до неї.

Зараз слідчі дії тривають. Вживаються заходи для арешту рахунків фіктивних підприємств, а також притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram