ГоловнаЕкономікаБізнес

"Київгаз" поліпшив безпеку міських мереж у 18 разів за останні три роки

"У Києві може зникнути світло і вода. Але газ - буде!"

Завдяки оновленню та модернізації газотранспортної мережі Києва вдалося зменшити аварійність у газових мережах у 18 разів - заявили у "Київгазі". Підтримка ініціатив компанії мером Києва Віталієм Кличком у 2015 році дозволила привести 5 із 6 головних газорозподільних станцій столиці у відповідність із кращими європейськими стандартами.

Так, заміна застарілих регуляторів тиску знизила аварійність на 21% - зменшилися ситуації з завищенням або заниженням тиску, витоком газу з системи. Компанія запустила унікальну систему контролю аварійних ситуацій, яка дозволяє не просто оперативно відстежувати аварії, але і в режимі реального часу знаходити найоптимальніший шлях вирішення та локалізації проблем.

Крім безпеки, заміна морально застарілого обладнання на газорозподільній станції №2 дозволила на 30% збільшити пропускну спроможність.

Реформи у "Київгазі" торкнулися й енергоефективності: системи регулювання тиску у газотранспортних мережах міста (телеметрії) безперебійно працюють від сонячних батарей українського виробництва. Це не тільки заощаджує електроенергію, але й дозволяє підтримувати роботу системи, критично важливу для безпеки транспортування газу, навіть за відсутності електрики.

Директор аварійної служби "Київгазу" Андрій Лях на презентації модернізованих об'єктів газової мережі міста пообіцяв: "У Києві може зникнути світло і вода. Але газ - буде!".

Але у "Київгазі" скаржаться, що через зростання боргів за спожитий газ у компанії не вистачить коштів не тільки на модернізацію газових мереж, але й на забезпечення безперервної роботи аварійної служби. Основною причиною збільшення боргів за газ фахівці компанії називають свідомо занижені норми споживання газу, які встановив Кабінет Міністрів своїм розпорядженням №237 від 29.04.2015.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram