ГоловнаСуспільствоЖиття

Погода у Києві відповідає погоді кінця жовтня, - метеорологи

Температура повітря далі б'є всі рекорди

Погода у Києві відповідає погоді кінця жовтня, - метеорологи
Фото: Макс Левин

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, 22 грудня у Києві побито рекорд середньодобової температури повітря для цього дня.

Про це повідомляється на сайті обсерваторії.

Учора, 21 грудня, стовпчик термометра піднявся до позначки +6,4°С, що на 1,5 ° С вище за попереднє історичне значення температури 1971 року. Також, 21 грудня вперше за 135 років побито рекорди всіх трьох параметрів добової температури для цього дня.

Зокрема, вночі температура перевищила попереднє історичне значення 1960 року на 2,1°С і сягнула +4,1°С; максимальна температура повітря після полудня сягнула +10,5°С, перевищивши таким чином попередній рекорд температури для цього дня 1982 року на 0,9°С; середньодобова перевищилася на 1,9°С від попереднього історичного значення 1960 року і становила +6,6°С.

Крім того, температура повітря у ніч на 22 грудня не опустилася нижче за 5,0°С, що на 1,0°С вище за попередній рекорд 1958 року.

"За кліматичною нормою така погода відповідає погоді кінця жовтня, а це означає, що метеорологічна осінь триває, хоча перший місяць календарної зими вже майже закінчується", - наголошується в повідомленні.

Враховуючи прогноз Українського гідрометцентру, існує висока ймовірність перевищення максимуму температури в Києві 23 грудня.

Нагадаємо, в російському "Газпромі" поскаржилися, що Україні пережити зиму допомогає погода. Україна вже місяць не імпортує газ з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram