ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" випустив і відремонтував понад 7 тис. одиниць техніки та озброєння

У 2015 році виготовлено понад 600 бронемашин

"Укроборонпром" випустив і відремонтував понад 7 тис. одиниць техніки та озброєння
Фото: liga.net

Державний концерн "Укроборонпром" зробив, модернізував і відремонтував 7198 одиниць техніки і озброєння у 2015 році.

Про це повідомляє офіційний сайт концерну.

Так, згідно з повідомленням, у 2015 році оборонні підприємства виготовили 673 бронемашини, 1830 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 3794 вузлів і агрегатів, 275 одиниць автомобільної техніки, 346 одиниць техніки зв'язку і шифрування і т.д.

"За рік ми зробили практично неможливе і підняли українську оборонну промисловість з руїн. Ми маємо, чим пишатися: ми впевнено звільняємося від радянського минулого і впроваджуємо передові технології, виробляємо нову техніку і зброю за світовими стандартами якості. Якщо з середини 2014 року ми модернізували стару техніку, то, починаючи з 2015 року, виконуючи завдання президента України, активно взялися за нове сучасне озброєння", - підкреслив гендиректор концерну Роман Романов.

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" звернувся в Міноборони та інші профільні відомства з проханням переглянути правила прийняття на озброєння української армії нових зразків зброї і техніки відповідно до вимог воєнного часу.

Концерн "Укроборонпром" створив екс-президент Віктор Янукович у грудні 2010 року з метою об'єднання вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу. Сьогодні до його складу входить понад 125 заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram