ГоловнаЕкономікаБізнес

Швейцарська компанія "Асіно Фарма" купила українського виробника ліків "Фарма Старт" Новости компаний

Попри кризову ситуацію, вітчизняний фармацевтичний ринок залишається дуже привабливим для інвесторів.

Швейцарська компанія "Асіно Фарма" купила українського виробника ліків "Фарма Старт"

Попри кризову ситуацію, вітчизняний фармацевтичний ринок залишається дуже привабливим для інвесторів. Це підтвердив один з європейських фармацевтичних виробників – швейцарська компанія «Асіно Фарма»,  яка нещодавно придбала київського виробника ліків «Фарма Старт».

Придбання компанії «Фарма Старт» відповідає стратегії «Асіно Фарма» - розвиток бізнесу шляхом виходу на високопотенційні ринки країн СНД, а також на деякі ринки Близького Сходу, Африки та Латинської Америки. Інтеграція з «Фарма Старт» дозволяє «Асіно Фарма» увійти на другий за величиною ринок в регіоні СНД.

Незважаючи на нестабільну політичну та економічну ситуацію в Україні, фармацевтичний ринок має добрий потенціал зростання. Місцеві компанії-виробники ліків отримали певну перевагу, оскільки вони менше залежать від коливань курсу валют, ніж імпортери, і здатні забезпечити більш доступну ціну на лікарські засоби.

Придбання компанії «Фарма Старт» позитивно вплине на продажі, прибуток та операційну маржу Асіно.

"Ми маємо власний науково-дослідний центр розробки ліків за технологіями уповільненого вивільнення, що дозволяє пацієнту замість трьох разів на день приймати таблетку один раз. Ми випускатимемо ліки в галузі психіатрії, неврології, кардіології, терапії, а також безрецептурні препарати, - говорить Євген Заїка, генеральний директор компанії «Фарма Старт». – Ми виробляємо також свої генерики, тобто замінники ліків-оригіналів, для лікування хвороби Паркінсона, Альцгеймера, епілепсії, шизофренії, біполярних розладів а також артеріальної гіпертензії. Всього близько 90 продуктів. З них 40 – українські, решту виробляє компанія «Асіно Фарма»".

У швейцарській компанії впевнені, що швидкий розвиток бізнесу буде забезпечено на ринках, які зростають, таких як Україна та інші країни СНД. Локалізація - важливий фактор успіху на цих ринках, що забезпечує пацієнтів високоякісними препаратами за доступними цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram