ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська компанія підписала меморандум про будівництво терміналу у порту "Південний"

Сума запланованих інвестицій становить 130 млн доларів

Американська компанія підписала меморандум про будівництво терміналу у порту "Південний"
Фото: waklinger.com

Одна з найбільших приватних компаній США Cargill сьогодні підписала меморандум з Адміністрацією морських портів України та ТОВ "МВ Карго" про будівництво зернового терміналу в порту "Південний".

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, Cargill купить 51%-ву частку у перевантажувальному терміналі, який стивідорна компанія "МВ Карго" побудує в порту. Україна бере на себе зобов'язання до початку будівництва створити на підході до терміналу акваторію з належним рівнем днопоглиблення.

Підписи під документом поставили генеральний директор Cargill Мартін Шульдт, глава АМПУ Андрій Амелін і директор "МВ Карго" Олександр Примак.

Очікується, що проект створить до 350 нових робочих місць. Сума запланованих інвестицій становить близько 130 млн доларів.

Наступним етапом після підписання меморандуму про наміри стане спільне опрацювання договору про співпрацю, який визначатиме терміни виконання технічних параметрів проекту, а також рівень відповідальності сторін. Сторони планують підписати цей договір після того, як Cargill увійде в капітал "МВ Карго" шляхом підписання акціонерної угоди.

Протягом року після підписання договору сторони мають почати реалізацію проекту. Запуск терміналу заплановано на 2017 рік.

Потужність першої черги терміналу становитиме 5 млн тонн, другої черги - ще 2-4 млн тонн.

Нагадаємо, наприкінці 2013 року Cargill придбала 5% акцій найбільшої української агрокомпанії Ukrlandfarming.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram