ГоловнаЕкономікаФінанси

Бюджетна децентралізація збільшила бюджет Дніпропетровської області на третину, - Резніченко

Річний план з податку на прибуток область виконала менш, ніж за 6 місяців

Бюджетна децентралізація збільшила бюджет Дніпропетровської області на третину, - Резніченко
Фото: dyvys.in

Надплановий приріст доходів бюджету Дніпропетровської області за підсумками першого півріччя складе близько 30%. Це результат бюджетної децентралізації, запровадженої з 1 січня 2015 року. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Валентин Резніченко, пише РБК-Україна.

Він також зазначив, що річний план з податку на прибуток область виконала менш, ніж за 6 місяців.

"Цій реформі лише півроку. Бюджетна децентралізація тільки починає давати перші плоди, - заявив Резніченко. - Коли підуть гроші на утеплення шкіл, завершиться ремонт доріг, яким довгі роки не приділяли уваги, люди безсумнівно побачать зміни на краще. Але вже зараз, приміром, на 40% збільшено фінансування електротранспорту у місті Дніпропетровськ. А обсяги фінансування ЖКГ у Дніпропетровській області - практично удвічі. Цього року удвічі більше, ніж у минулому, закладено у місцевих бюджетах також на капітальний та поточний ремонт доріг. І далі, після уточнення бюджетних підсумків 1-го півріччя, ця сума збільшиться".

Бюджетна децентралізація з 1 січня 2015 року передбачає перерозподіл на користь місцевих бюджетів 10% податку на прибуток, 80% екологічного податку, а також 100% податку на нерухоме майно. Крім того, у віданні місцевих громад залишається 100% нового місцевого акцизного збору на підакцизні товари (алкоголь, сигарети, нафтопродукти).

Нагадаємо, що Резніченко очолив Дніпропетровську область 26 березня, змінивши на цій посаді Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram