ГоловнаЕкономікаБізнес

Москаль запропонував надавати податкові пільги бізнесу за переїзд із ЛНР-ДНР

Голова Луганської області придумав, як довести ЛНР-ДНР до банкрутства

Москаль запропонував надавати податкові пільги бізнесу за переїзд із ЛНР-ДНР
Фото: Макс Левин

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль ініціює податкові пільги для бізнесменів ЛНР-ДНР у разі їхнього переїзду на контрольовану Україною територію.

Про це повідомляє офіційний сайт Москаля. За його словами, у разі переїзду підприємства зможуть отримати звільнення від сплати податку на прибуток, а також звільнення від сплати податку на додану вартість.

"Я колись працював головою ОДА в Закарпатській області, де був чинний Закон про спеціальний режим інвестиційної діяльності. На початку 2000-х багато підприємств із сусідніх країн, які вступили в ЄС (з новими вимогами мінімальної зарплати і т.д.), розмістили свої підприємства на Закарпатті. Вони отримували тут серйозні податкові пільги і могли найняти відносно дешеву, але кваліфіковану робочу силу", - розповів Москаль.

Він переконаний, що за таким самим зразком слід діяти і на Донбасі, оскільки тут є підприємства, які готові переїхати.

"Мова йде про бізнес з окупованих територій Донбасу, до яких можна додати і Крим. Я впевнений, що 90% підприємств переїдуть сюди, ми знаємо тамтешні настрої", - зазначив Москаль.

"Якщо уряд і Верховна Рада дадуть добро, ми доведемо "ЛНР" і "ДНР" до банкрутства... Відповідний законопроект уже готовий, і незабаром його подадуть на розгляд Верховної Ради України", - додав голова Луганської ОВЦА.

Фото: moskal.in.ua

Фото: moskal.in.ua

Фото: moskal.in.ua

Нагадаємо, з 12 травня Москаль заборонив будь-яке транспортне сполучення з територією, підконтрольною ЛНР. Таке рішення він ухвалив після того, як у Попаснянському районі, за 10 км від лінії розмежування виявили вантажівки з пивом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram