ГоловнаСуспільствоВійна

Силовики затримали на кордоні з ЛНР 170 вантажівок з алкоголем і продуктами (оновлено)

Правоохоронців обстріляли невідомі

Силовики затримали на кордоні з ЛНР 170 вантажівок з алкоголем і продуктами (оновлено)
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Близько 17.00 в п'ятницю в місті Золоте Попаснянського району Луганської області практично на самій лінії розмежування вогню, працівники управлінь СБУ, МВС та фіскальної служби затримали колону з 168 автомобілів (мікроавтобуси і вантажівки).

Автомобілі, зареєстровані в Луганській, Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях, протягом трьох діб стягувалися до непрацюючої шахти "Батьківщина" та всупереч забороні руху вантажів через лінію розмежування мали проїхати на окуповану територію. До Золотого вони прибули з Артемівська (Донецька область) через с. Врубівка Попаснянського району, повідомляється на сайті глави Луганської області Геннадія Москаля.

Затримані автомобілі завантажені алкоголем, тютюновими виробами, продуктами харчування та товарами першої необхідності. Зараз проводиться поглиблений огляд вантажу, перевірка документів і встановлення осіб, що організували спробу переправити колону в так звану ЛНР. Вже відомо, що за кермом деяких автомобілів сиділи військовослужбовці, які, знаючи паролі, намагалися безперешкодно переїхати пункти пропуску. Щоб уникнути відповідальності, організатори "бізнес-схеми" підвели водіїв затриманих автомобілів на блокований контрольно-пропускний пункт "Лисичанськ", проїзд через який зараз неможливий. На місце направлені додаткові сили правоохоронців.

Пізніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський у своєму фейсбуці підтвердив факт затримання машин. Спецоперацію зі знешкодження каналу незаконного переміщення товарів проводила СБУ разом з Державною фіскальною службою та Держприкордонслужбою. Також були залучені можливості Збройних Сил України. Лубківський оприлюднив фото кількох вантажівок.

"В результаті проведених заходів в районі Золотого поблизу безпосередньої лінії зіткнення затримано понад 150 (!) вантажних автомобілів з побутовою технікою, продуктами харчування, алкогольними напоями, побутовою хімією і т.д., які, поза КПВВ (контрольний пункт в'їзду-виїзду) намагалися заїхати на тимчасово окуповані території... Під час супроводу вже затриманих вантажівок до КПВВ невстановлені особи протягом 15 хвилин обстрілювали колону зі стрілецької зброї", - написав Лубківський.

Нагадаємо, заступник начальника ГУ МВС у Донецькій області Ілля Ківа оцінив розмір хабаря за проїзд фури через блокпост на Донбасі в 50-150 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram