ГоловнаЕкономікаБізнес

Будівництво кварталу "Олімпійський" у Броварах ведеться з порушеннями і скоро буде зупинено

Інспектори виявили значні порушення в забудовника

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області виявив значні порушення містобудівного законодавства в багатоповерховій забудові кварталу "Олімпійський" у Броварах.

Фото: dabi.gov.ua

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДАБІ.

Найближчим часом інспекція має намір скасувати декларацію про початок виконання будівельних робіт з боку замовника будівництва - ТОВ "Броварський будівельний комбінат "Меркурій" (Бровари, Київська область).

Співробітники департаменту на підставі постанови слідчого відділу Броварського МВ ГУМВС України 25 лютого здійснили позапланову перевірку об'єкта і виявили, що замовник вказав недостовірні дані в декларації. Зокрема, перевіркою встановлено, що будівництво належить до V категорії складності, а це вимагає оформлення дозволу на будівництво, тоді як замовник не має його. Крім того, він не має документа на право користування земельною ділянкою та містобудівних умов.

Фото: dabi.gov.ua

Також ТОВ "Броварський будівельний комбінат "Меркурій" не повідомило інспекцію в триденний термін про зміну осіб, відповідальних за проведення авторського і технічного нагляду. Технічний нагляд за будівництвом об'єкта здійснюється з порушеннями порядку його виконання.

Департамент ДАБІ в Київській області здійснює заходи для скасування декларації про початок виконання будівельних робіт і розглядає питання судового позову про призупинення будівельних робіт.

У ДАБІ нагадують, що для виявлення недобросовісних забудовників інвестори можуть попередньо звертатися в інспекцію і перевіряти наявність у забудовника дозвільних документів. Це можна перевірити самостійно через Реєстр дозвільних документів або звернувшись до Держархбудінспекції за консультацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram