ГоловнаЕкономікаБізнес

Працівників "Смарт-Холдингу" дві години утримували в їдальні під автоматами, - прес-служба

Новинський пов'язує те, що відбувається, з політичною діяльністю

Працівників "Смарт-Холдингу" дві години утримували в їдальні під автоматами, - прес-служба
Фото: Макс Требухов

Представники міліції проникли на територію офіційної приймальні народного депутата України від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського, розташованої за адресою вул. Ігорівська, 7а, із застосуванням сили.

Про це повідомили в прес-службі депутата.

Там уточнили, що сьогодні близько 11.15 в офісні приміщення за адресою вул. Ігорівська, 7а та Ігорівська, 5/10, зламавши двері, увірвалося півсотні невідомих осіб, які назвалися співробітниками міліції. Деякі з них були озброєні та екіпіровані в обмундирування міліцейського загону спецпризначення.

Далі вони попрямували безпосередньо в приймальню народного депутата Вадима Новинського, яка розташована на другому поверсі будівлі за адресою Ігорівська, 7а, і почали проводити обшук. За словами прес-служби, Вадим Новинський вказав їм на незаконність цих дій, але правоохоронці ігнорували його зауваження. Навіть незважаючи на те, що їм показали договір про оренду офісу народним депутатом.

Крім цього, працівників двох офісних центрів, які представляють не тільки компанії "Смарт-Холдингу" (головний акціонер Вадим Новинський, - ред.), зігнали в приміщення їдальні, де незаконно утримували їх під дулами автоматів протягом двох годин. "Також незаконно утримували випадкових відвідувачів цих офісних центрів. Тільки втручання народних депутатів від "Опозиційного блоку" та представників ЗМІ припинили це беззаконня", - йдеться в повідомленні.

За словами працівників міліції, вони скористалися постановою Печерського районного суду, яка дозволяла їм провести обшук за адресою Ігорівська, 7а. При цьому, за словами, представників "Смарт-Холдингу", в постанові не було дозволу на проведення обшуку за адресою Ігорівська, 5/10.

Директор зі зв'язків з громадськістю "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько зазначив: "Працівники міліції поводилися грубо. Без понятих заходили у всі приміщення, обшукували робочі столи і сейфи співробітників усіх компаній, які знаходилися в двох офісних центрах. При цьому документи, які вони пред'являли, не дозволяли робити подібні дії. Коли пізніше правоохоронці привели двох молодих людей, яких намагалися представити як понятих, у тих не виявилося навіть посвідчення особи".

У прес-службі Вадима Новинського заявили: "Так звані "правоохоронці" не мали ніякого законного права проводити обшук у приймальні народного депутата, а також утримувати незаконно фізичних осіб під загрозою зброї".

У прес-службі додали, що під час слідчих дій представники міліції заблокували нардепа Новинського в приймальні, що є грубим порушенням чинного законодавства України.

Складаючи протокол, слідчі записали, що двері офісних центрів зламали народні депутати від "Опозиційного блоку", які увірвалися в офіс, в тому числі "через дах". "Абсурдність таких пояснень доводять записи камер спостереження. На них чітко видно, що зламування дверей офісних центрів проводилося співробітникам міліції із застосуванням спецзасобів", - йдеться в повідомленні.

Сам Новинський не виключає, що ця акція може бути пов'язана з його політичною діяльністю як одного з лідерів та офіційних спонсорів партії "Опозиційний блок".

У прес-службі додали, що нардеп вже збирається подати відповідну заяву до Генеральної прокуратури України з вимогою дати оцінку діям правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram