ГоловнаЕкономікаДержава

Перший заступник голови МВФ відвідає Україну

Девід Ліптон приїде до Києва наступного тижня

Перший заступник голови МВФ відвідає Україну
Дэвид Липтон
Фото: www.snapthepix.com

Перший заступник голови Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон приїде в Україну наступного тижня.

Про це повідомив під час брифінгу у Вашингтоні заступник голови Департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Вільям Мюррей, передає УНІАН.

"Девід Ліптон має намір відвідати Україну. Найімовірніше, наступного тижня - поки що ми не знаємо точної дати його приїзду. Мені не хотілося б давати попередні оцінки і прогнози результатів його візиту, але він зустрінеться з владою, і вони обговорять економічну ситуацію в країні", - сказав Мюррей.

9 грудня до Києва на запрошення уряду приїхала місія МВФ для продовження переговорів з виконання програми співпраці, затвердженої у квітні поточного року загальним обсягом 17 млрд дол. У рамках виконання програми Україна вже отримала два транші коштів - у травні та вересні - загальним обсягом 4,6 млрд дол. Завдання нинішньої місії фонду - оцінити економічну ситуацію в країні і обговорити можливості отримання Україною третього і четвертого програмних траншів загальним обсягом близько 2,7 млрд дол. Транш буде надано за рішенням Ради директорів фонду, засідання якого відбудеться наприкінці грудня - початку січня 2015 року.

Україна запропонувала МВФ розширити програму співпраці. В уряді не називають суми необхідних додаткових асигнувань, проте британське видання Financial Times з посиланням на оцінку МВФ повідомило про те, що Україні для запобігання фінансовому колапсу в 2015 році буде потрібно близько 15 млрд дол. додаткової фінансової допомоги. Кошти можуть частково виділити по лінії МВФ, а частково - шляхом залучення кредитів і грантів урядів західних країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram