ГоловнаЕкономікаБізнес

Акціонер "Атек" спростував купівлю 50% акцій заводу групою "КВВ"

У Києві посилюється конфлікт навколо машинобудівного заводу

Акціонер "Атек" спростував купівлю 50% акцій заводу групою "КВВ"
Фото: google.com.ua/maps

Заява співзасновника компанії "ЕкоЖитлоБуд", яка входить до холдингу "КВВ Груп", Ігоря Усенка про те, що в листопаді 2013 року його компанія придбала 50% акцій ЗАТ "АТЕК" у колишнього генерального директора підприємства Михайла Щербакова і його дочки Наталії, є брехнею. Про це заявив головний акціонер "Атек" Андрій Нагребельний, повідомляє УНІАН.

Усенко стверджує, зокрема, що факт купівлі 50% акцій ЗАТ "АТЕК" у колишнього власника Щербакова і його доньки підтверджується договорами та розписками в отриманні грошей. Крім того, за словами Усенка, колишні власники виписали довіреності на розпорядження акціями.

Усенко заявив також, що влітку 2014 року в реєстр акцій підприємства, який веде реєстратор "Алан-реєстр" (Черкаси), внесли зміни. "Унаслідок підробки частка "КВВ Груп" виявилася зведеною до нуля", - заявив співвласник "КВВ-Груп".

Нагребельний спростував заяви Усенка.

За його словами, згідно з чинним законодавством та статутом закритого акціонерного товариства, акції підприємства могли продати виключно акціонеру підприємства. Таким чином, Усенко не міг придбати цінні папери ЗАТ "АТЕК" апріорі, оскільки ані він, ані "ЕкоЖитлоБуд", ані "КВВ-Груп" ніколи не були акціонерами ЗАТ "АТЕК".

Крім того, Усенко заплутався в цифрах, стверджує Нагребельний. На прес-конференції, яка відбулася 4 грудня 2014 року, він заявив, що

викупив 20% акцій у колишніх власників "ЕкоЖитлоБуд", а зараз повідомив про 50%.

Нагребельний заявив також, що насправді Щербаков і його дочка Наталія продали

пакет акцій у розмірі 90% саме йому, після чого до реєстру акціонерів внесли відповідний запис. Угода відбулася в червні 2014 року. Прізвища Усенка або юридичних осіб "ЕкоЖитлоБуд", "КВВ-Груп" ні до моменту внесення змін до реєстру, ні після цього в документі не вказано.

Акціонер свідчить також про те, що Ігор Усенко не має права втручатися в роботу комітету кредиторів, а тим більше вносити свої пропозиції щодо дати проведення засідань, оскільки ані Усенко, ані "ЕкоЖитлоБуд", ані "КВВ-Груп" жодним чином не причетні до ЗАТ "АТЕК".

На 11 грудня 2014 року призначено засідання комітету кредиторів ЗАТ "АТЕК", на яке запрошений і Андрій Нагребельний. Під час засідання члени комітету мають намір заслухати звіти колишнього арбітражного керуючого - розпорядника майном Сергія Косякевича та чинного арбітражного керуючого санацією Віктора Микитьона про факти розкрадання майна підприємства в період процедури банкрутства.

Саме з цієї причини, вважає акціонер, Усенко намагається через підконтрольного арбітражного керуючого Микитьона перешкодити проведенню засідання комітету кредиторів та участі в ньому Нагребельного.

12 жовтня 2014 року слідче управління Київського обласного ГУ МВС України порушило кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (незаконне заволодіння майном в особливо великих розмірах). До списку підозрюваних входять Косякевич і Микитьон.

Читайте більше тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram