ГоловнаЕкономікаДержава

З Херсонського нафтоперевалочного комплексу Курченка вивозять арештоване пальне, - активіст

Бензин продають на місцевих заправках, стверджує активіст

З Херсонського нафтоперевалочного комплексу Курченка вивозять арештоване пальне, - активіст
Фото: www.rbc.ua

З території Херсонського нафтоперевалочного комплексу, приналежного свого часу Сергієві Курченку, щодня виїжджають вервечки автоцистерн. Про це заявив громадський активіст і журналіст Дмитро Акулов, пише РБК-Україна.

Він нагадав, що в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного імпорту паливно-мастильних матеріалів арештували близько 10 тис. тонн бензину, які знаходяться на території Херсонського нафтоперевалочного комплексу.

"Але з початку листопада з території Херсонської перевалки одна за одною почали виїжджати цистерни з пальним, - заявив активіст. - Більшість із них - і є велика кількість свідків цього - розвантажують одразу тут, на найближчих автозаправках, що належать не останнім людям області".

За словами Акулова, наразі незаконно вивезено і продано на чорному ринку, без сплати податків, зборів і мит уже більш ніж 4 тис. тонн пального.

"Іншими словами, ми всі спостерігаємо, як арештоване державою пальне попросту крадуть. Якщо врахувати, що на Херсонському нафтоперевалочному комплексі зберігають близько 10 тис. тонн пального - то йдеться про сотні мільйонів гривень, які зникають у невідомому напрямку", - наголосив активіст.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2014 р. Міністерство внутрішніх справ відкрило справу за підозрою в незаконному імпорті пального в Україні з використанням Херсонського нафтопереробного комплексу. У результаті суд ухвалив рішення про фактичну націоналізацію Херсонського нафтоперевалочного комплексу. Одночасно було накладено арешт на всі нафтопродукти, які зберігають у його резервуарах. У результаті цистерни, в яких зберігали 9,5 тис. тонн бензину А-95, опечатали.

"Чому губернатор Херсонської області, керівництво правоохоронних органів, зокрема обласної прокуратури та міліції, СБУ, а також митниці, не реагують на ці факти? Чому на очах у губернатора і перших осіб області тисячі тонн пального, передані на зберігання державному підприємству "Укртранснафтопродукт", щодня "йдуть наліво"? Чому за товаротранспортними накладними під час цього злодійства проходив бензин А-92, тоді як судовим рішенням було накладено арешт виключно на бензин А-95. На ці питання ми поки що не маємо відповідей, але сподіваюся, дуже скоро вони з'являться, оскільки ми обов'язково поставимо їх перед президентом України і в Генпрокуратурі", - заявив Акулов.

Активіст упевнений, що керівництво Херсонської області свідомо заплющило очі на цю аферу.

"Тому активісти Херсонщини вимагають негайної люстрації керівників обласних силових структур: міліції, прокуратури, СБУ та митниці", - наполягає херсонський активіст.

"Ці люди не гідні займати свої посади, бо прекрасно бачать і усвідомлюють повну картину, що відбувається злодійство, - упевнений Дмитро Акулов. - Тоді як силам АТО катастрофічно не вистачає паливно-мастильних матеріалів, ці чиновники сприяють обкраданню держави на мільйони гривень".

Активіст наголосив, що представники громадськості "готують низку адекватних заходів, які допоможуть припинити це беззаконня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram