ГоловнаЕкономікаДержава

Україна може подати заявки на російський газ найближчим часом

Міністр енергетики Юрій Продан не бачить "різкої необхідності" в постачанні

Україна може подати заявки на російський газ найближчим часом
Фото: moskva-tr.gazprom.ru

Україна вже почала формувати заявки на купівлю російського газу. Про це заявив сьогодні в Києві міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, передає РБК-Україна.

"Зараз формуються ці заявки. Бачите погода яка!.. Пішов проміжний процес відновлення взаємин. У разі необхідності найближчим часом ми можемо подати заявки, але зараз різкої необхідності немає", - заявив Продан.

За його словами, в України є достатні запаси газу. "І навіть у разі різкого похолодання є можливість підняти зі сховищ достатню кількість газу", - підкреслив Продан.

Раніше голова Міненерговугілля заявляв, що Україна зробить перші заявки на купівлю російського газу після зниження температури.

Нагадаємо, 31 жовтня Росія та Україна за посередництва Єврокомісії після кількох місяців найскладніших переговорів згодили так званий "зимовий пакет" постачання газу з РФ в Україну. Доповнення до контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом України", підписане в Брюсселі, передбачає можливість постачання Україні 2 млрд кубометрів газу в листопаді і 2 млрд кубометрів у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram