ГоловнаЕкономікаФінанси

В офісах української Philip Morris тривають обшуки (оновлено)

Слідчих цікавлять зв'язки з компанією "Мегаполис-Украина"

В офісах української Philip Morris тривають обшуки (оновлено)

З другої половини дня в офісах тютюнової компанії "Філіп Морріс Україна" в Києві та Харкові тривають обшуки.

Про це пише видання "Апостроф" з посиланням на джерела в компанії.

Слідчі заходи, за джерелами видання, пов'язано з компанією "Мегаполис-Украина" - монополістом на ринку дистрибуції цигарок.

Основний власник "Мегаполис" - Ігор Кесаєв, російський бізнесмен, який крім цієї компанії є ще й власником контрольного пакета акцій російського оборонного заводу ім. Дегтярьова.

Крім того, як пише видання, учасники ринку пов'язують "Мегаполис-Украина" з "сім'єю екс-президента Януковича". До появи цієї компанії в Україні тютюнові виробники мали до 30 дистрибуторів.

Пізніше в компанії "Філіп Морріс Україна" "Апострофу" офіційно підтвердили факт проведення обшуків слідчими Державної фіскальної служби (ДФС) у київському офісі та на фабриці в Харкові. Слідчі заходи проведено в рамках кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків.

Як зазначає начальник юридичного відділу компанії Андрій Лисенко, ДФС не мала підстав на отримання постанови на обшук, оскільки "Філіп Морріс Україна" раніше вже надавала на вимогу податківців всю інформацію та документи, які сьогодні й шукали слідчі.

У компанії також нагадують, що 5 серпня вони вже виграли у Харківському апеляційному суді податковий спір на суму 42,8 млн грн.

Водночас у ДФС уточнили, що слідчим управлінням і центральним офісом з обслуговування великих платників податків розслідується кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах посадовими особами компанії. "Досудовим слідством перевіряються факти заниження сум податку на прибуток, ПДВ та несплати акцизного податку, - зазначають у ДФС. - З дотриманням вимог кримінально-процесуального кодексу отримано рішення суду на проведення обшуків у офісних, складських та виробничих приміщеннях компанії".

За результатами проведення слідчих заходів призначать відповідні експертизи та перевірки.

За інформацією "Апострофа", у компанії "Мегаполис-Украина" проводяться зустрічні перевірки.

У Харкові розташована сигаретна фабрика "Філіп Морріс Україна", а в Києві - головний офіс.

Основні бренди "Філіп Морріс" - Marlboro, Chesterfield, Bond, L&M, Parliament.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram