ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацрада та "Зеонбуд" знайшли компроміс

Нацрада вирішила не застосовувати санкцій до компанії

Нацрада та "Зеонбуд" знайшли компроміс
Фото: ukraineinfo.net

11 вересня Нацрада з телебачення і радіомовлення розглянула на засіданні питання про виконання компанією ТОВ "Зеонбуд", оператором цифрової телемережі "Т2", вимоги розкодувати сигнал мережі.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Нацради.

На засіданні голова компанії "Зеонбуд" запевнив Нацраду, що компанія налаштована на співпрацю з державним органом і має намір вжити всіх заходів з виконання його рішень. Водночас він звернув увагу членів Нацради на об'єктивні труднощі у компанії з виконання термінів відключення кодування, встановлених держорганом, і попросив членів Нацради піти на компроміс і не застосовувати до "Зеонбуду" санкцій з урахуванням того, що компанія робить активні дії з виконання рішення Нацради.

На сьогодні компанія "Зеонбуд" вже відключила кодування 16 каналів з 32, правда тимчасово на 2 тижні і з певними умовами. Оператор звернувся до цих 16 телекомпаній з проханням надати йому право на трансляцію їхніх програм з супутника у відкритому вигляді. Пояснюючи це тим, що мовлення йде на територію всієї Європи і таке мовлення у відкритому вигляді є грубим порушенням законодавства про авторські та суміжні права. Зі слів представника "Зеонбуду", компанія пішла на такий фінансовий ризик, бажаючи продемонструвати Нацраді свою готовність до співпраці.

Крім цього, "Зеонбуд" повідомив про те, що компанія планує переобладнати всі передавальні станції до кінця року, що зніме з порядку денного спірне питання щодо мовлення з супутника відкритим сигналом.

Нацрада не проголосувала за санкції до "Зеонбуду", таким чином, продемонструвавши розуміння наявності об'єктивних проблем у оператора, даючи йому час на їх вирішення.

Експерти зазначають, що таким чином сторони перейшли від конфлікту до відкритого діалогу.

Нагадуємо, що згідно з рішенням Нацради від 16 липня 2014 року, всі телеканали в мережі Т2 мають бути у відкритому доступі. Регулятор дав місяць оператору на виконання рішення. Однак, компанія не виконала припису та вже 21 серпня Нацрада винесла їй попередження і повторно наказала зняти кодування до 10 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram