ГоловнаЕкономікаБізнес

Жеваго усунули від управління заводом "Залив" у Керчі

У Криму загрожують українському бізнесменові кримінальною справою

Жеваго усунули від управління заводом "Залив" у Керчі
Фото: kolo.poltava.ua

Бізнесмена Костянтина Жеваго усунули від управління керченським суднобудівним заводом "Залив".

Про це пише "Крыминформ" з посиланням на прес-службу заводу.

"Осіб, причетних до того, що одну з найбільших суднобудівних компаній Європи поставили на межу катастрофи, усунули від керівництва компанією. Зараз ми, перш за все, говоримо про українського олігарха Костянтина Жеваго, який вкрав акції заводу, щоб перетворити його в так званий "смітник" для легалізації незаконних доходів, і про колишнього директора з маркетингу Валерію Белозерову. Усі схеми крадіжки відомі, найближчим часом Жеваго і його помічниками займуться правоохоронні органи", - заявили в прес-службі.

Жеваго звинувачують в проблемах підприємства: якщо раніше за повного завантаження на ньому працювало 15 тис. осіб, то зараз - близько 300 осіб в режимі неповного робочого дня.

Нагадаємо, що на початку липня в Криму ухвалили законопроект про експропріацію приватної власності у вигляді примусового викупу.

Застосування цього механізму можливе для об'єктів на території півострова, "що мають стратегічне значення для Криму", у разі "виникнення обставин, що становлять загрозу життю, здоров'ю населення, економічній безпеці держави, нормальному функціонуванню об'єктів життєдіяльності, техногенної та екологічної катастрофи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram