ГоловнаЕкономікаБізнес

"Аэрофлот" створить інший лоукостер замість компанії "Добролет", що постраждала від санкцій

Російська авіакомпанія "дає Європі другий шанс"

"Аэрофлот" створить інший лоукостер замість компанії "Добролет", що постраждала від санкцій

Російська авіакомпанія "Аэрофлот" має намір створити інший лоукостер замість компанії "Добролет", яка постраждала від санкцій.

За словами гендиректора компанії "Аэрофлот" Віталія Савельєва, її польоти можуть початися вже у кінці жовтня, пише  "РИА Новости".

"Ми все-таки будемо реєструвати нову авіакомпанію. Ми вирішили зупинитися на цьому сценарії. Ми все-таки дамо Європі другий шанс. Ми зараз ведемо переговори з лізингодавцями і перші кроки показують, що з нами хочуть працювати. Готуємо дорожню карту. Я вважаю, ми можемо злетіти на початку зимового розкладу - з 27 жовтня", - розповів він.

Назву авіакомпанії Савельєв не озвучив, але сказав, що літати компанія буде за заявленими раніше компанією "Добролет" напрямками - Самара, Перм, Уфа, Волгоград. Чи будуть виконуватися польоти у Крим, через які й постраждав "Добролет", поки що невідомо.

Нагадаємо, що "Добролет" припинив польоти через санкції ЄС після того, як європейські контрагенти лоукостера анулювали укладені з авіакомпанією договори лізингу на літаки Boeing 737, техобслуговування, страхування повітряних суден та надання аеронавігаційної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram