ГоловнаЕкономікаДержава

У Криму прийняли законопроект про експропріацію приватної власності

Націоналізація загрожує підприємствам, пов'язаним з водою і електроенергією

У Криму прийняли законопроект про експропріацію приватної власності
Фото: EPA/UPG

Парламент самопроголошеної Республіки Крим в середу ухвалив законопроект про експропріацію, що дозволяє місцевій владі примусовий викуп власності громадян і юридичних осіб.

Про це пише ИТАР-ТАСС.

Згідно з документом, застосування цього механізму можливе з об'єктами на території півострова, які "мають стратегічне значення для Криму", у випадку "виникнення обставин, що тягнуть загрозу життю, здоров'ю населення, економічній безпеці держави, нормальному функціонуванню об'єктів життєдіяльності, техногенної та екологічної катастрофи".

Як повідомив після позачергової сесії Держради спікер Володимир Константинов, перелік об'єктів, які можуть бути викуплені владою, ще не визначено, але мова йде в першу чергу про вирішення питань із забезпеченням кримчан водою і електроенергією.

Перелік об'єктів, що підлягають викупу, буде встановлювати уряд Криму. Вартість власникам відшкодовуватимуть з регіонального бюджету на підставі ринкової оцінки.

Нагадаємо, після захоплення влади в Криму сепаратисти обіцяли, що не чіпатимуть приватну власність на півострові й обмежаться націоналізацією виключно державних підприємств України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram