ГоловнаЕкономікаФінанси

Глава ВТБ визнав, що санкції вдарять по російській економіці

Костін запропонував створити арбітраж в рамках G20

Глава ВТБ визнав, що санкції вдарять по російській економіці

Глава російського банку ВТБ Андрій Костін вважає, що нові санкції проти Росії можуть мати негативні наслідки для економіки РФ.

"Санкції, які застосовуються сьогодні, вже по суті означають удар по найбільших російських компаніях - лідерах своєї галузі, будь то енергетика або банківський сектор... Безумовно, наслідки можуть бути негативні для російської економіки", - сказав глава ВТБ в Сіднеї, повідомляє "Інтерфакс".

Водночас він вважає, що санкції позначаться і на світовій економіці. "Негативний ефект на світову фінансову банківську систему в цілому та економічну співпрацю буде завдано дуже істотний", - пояснив Костін.

"Коли одна держава завдає серйозної шкоди діяльності фінансових інститутів іншої держави з G20, це, звичайно, речі важко сумісні. І, на наш погляд, такі випадки мають бути виключені, а в подальшому може бути створено арбітражний механізм в рамках "двадцятки", який такі питання повинен розбирати і приймати щодо них рішення", - заявив він.

Нагадаємо, вчора США ввели секторальні санкції проти Газпромбанку, ВЭБ, "Роснефти" і "Новатэку", а також розширили список санкцій і внесли туди 8 підприємств оборонної промисловості РФ. Євросоюз у свою чергу заборонив ЄІБ та ЄБРР фінансувати нові проекти в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram