ГоловнаЕкономікаБізнес

Шимків: 3G-зв'язок в Україні може з'явитися до кінця року

АП пропонує провести конкурс на частоти 3G до кінця літа

 Шимків: 3G-зв'язок в Україні може з'явитися до кінця року
Фото: Макс Левин

Якщо чиновники встигнуть провести конкурс на розподіл частот для 3G-зв'язку до кінця літа, мобільні оператори почнуть впроваджувати його вже до кінця нинішнього року.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків в інтерв'ю "5 каналу".

"Ми одна з небагатьох країн у світі, де відсутній 3G і відсутній тільки завдяки бюрократії. Для того щоб впровадити 3G, у нас є НКРЗІ, яка повинна оголосити конкурс. Далі є Міністерство оборони, яке має визначити цифру для конверсії частот, це не вимагає багато часу, тому що вони це вже зробили. Далі потрібно обмінятися документами, прийняти рішення, оголосити конкурс ", - сказав він.На його думку, це реально зробити вже у найближчі півтора місяці.

"[3G-зв'язок] дає наповнення бюджету, гроші на конверсію Міністерства оборони. Це також стимулює економіку, це стимул економічного розвитку, тому що завжди є показники вкладу у ВВП швидкісного зв'язку. Також це - розвиток індустрії", - підкреслив Шимків.

Нагадаємо, в європейських країнах ліцензії на зв'язок третього покоління почали видавати ще у 2000 році. В Україні ж він є лише в одного оператора - "дочки" "Укртелекому" (оператор "Тримоб").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram