ГоловнаЕкономікаФінанси

Путін запропонував залишити Україну без грошей МВФ

Президент РФ заявив, що фінансова допомога йде на АТО, а не на економіку

Путін запропонував залишити Україну без грошей МВФ
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Міжнародний валютний фонд повинен припинити фінансування України, поки не припиняться бойові дії на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Ми зацікавлені в тому, щоб Україні була надана економічна допомога з боку МВФ. Водночас хотів би звернути увагу: практика роботи фонду така, що він не надає фінансову підтримку країні, котра воює, і думаю, що це правильно. Вважаю, що і в випадку з Україною ця практика має бути продовжена", - сказав Путін у Бразилії.

Він пояснив, що гроші МВФ видаються на підтримку економіки і соціальної сфери, але в Україні вони нібито використовуються для фінансування антитерористичної операції.

"Значна частина ресурсів повинна була бути спрямована на підтримку банківського сектору країни. Наскільки мені відомо, значна частина цих коштів була передана в приватні банки українських олігархів. Де ці гроші? Що з ними стало? У яку кишеню вони зрештою потрапили - про це повинні знати і співробітники МВФ, громадськість України і тих країн, які Україну намагаються підтримати. Тому потрібно припинити бойові дії і потім вже видавати гроші", - сказав Путін.

Російський президент також заявив, що частина ресурсів першого траншу МВФ передбачалася для погашення газового боргу України. "Нічого теж ми не бачили, і грошей не бачили", - сказав Путін.

Нагадаємо, найближчим часом МВФ повинен озвучити своє рішення з приводу виділення Україні другого траншу. Влада України вважає, що виконала всі вимоги фонду для отримання цих грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram