ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вирішив створити ПАТ "Українська залізниця"

Початок господарської діяльності ПАТ заплановано на перші місяці 2015 року

Кабмін вирішив створити ПАТ "Українська залізниця"
Фото: telegraf.com.ua

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення публічного акціонерного товариства "Українська залізниця".

Про це на прес-конференції повідомив міністр інфраструктури Максим Бурбак.

До кінця серпня планується провести інвентаризацію майна підприємств та господарських товариств залізничної галузі, а до жовтня - незалежну оцінку майна, зокрема, майнових прав та державних пакетів акцій, які увійдуть до статутного капіталу ПАТ "Укрзалізниця".

Після проведення зазначених процедур до середини листопада на розгляд Кабміну буде подано проект постанови про затвердження статуту та організації діяльності ПАТ "Українська залізниця", після чого відбудеться реєстрація акціонерного товариства та буде завершено формування майнового комплексу, а також побудована структура управління та створені 25 філій "Української залізниці".

Початок господарської діяльності ПАТ заплановано на перші місяці 2015 року.

У Державній адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" підкреслюють, що після створення ПАТ "Українська залізниця" заборона на приватизацію залізничних об'єктів залишиться.

Як повідомляло агентство, у лютому 2012 року Верховна Рада визначила порядок організації акціонерного товариства на базі "Укрзалізниці".

100% статутного капіталу публічного акціонерного товариства знаходитиметься у державній власності, також його забороняється відчужувати, передавати в управління, заставу, використовувати для формування статутного капіталу суб'єктів господарювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram